Засідання Ради молодих вчених відділення хімії

                 Вчора відбулося перше у поточному році засідання Ради молодих учених Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів, на якому  було обговорено та затверджено План роботи РМУ на 2021 р. (основні заходи, конкурси та участь молодих учених у різного рівня наукових проектах).  Окрім цього, було розглянуто питання активізації наукової молоді в обласних та всеукраїнських конкурсах, поза увагою не залишилось головне питання сьогодення – налагодження комунікації молодих науковців, зокрема, з Радою молодих учених при МОН, НАНУ та регіональними (обласними) Радами молодих учених. 

               На засіданні було обрано нового  голову РМУ - к.х.н. Олесю Кулик та оновлено склад Ради, до якої увійшли молоді вчені Юлія Шляпкіна та Ростислав Свояков. 

  

                Молоді вчені наголосили на важливості посилення наукової складової та підвищення показників наукових досягнень у діяльності кожного молодого науковця. Зокрема, учений секретар НТК "Інститут монокристалів" к.х.н. Іліас Щербаков розповів про поточні можливості грантової підтримки досліджень молодих вчених.

  

                 На переконання першого заступника директора НТК "Інститут монокристалів" чл.-кор. НАН України Валентина Чебанова, який прийняв участь у засіданні, важливою складовою успіху НТК  є командна робота активної молоді, зокрема, на заходах із популярізації досягнень Комплексу та науки в цілому.