Про висунення роботи на здобуття премії Президента України для молодих вчених 2021 р.

          22.02.21р. на засідання хімічної секції НТК "Інститут монокристалів" НАН України було розглянуто питання про висунення роботи «Спрямований синтез та хімічні трансформації нових азото- та кисневмісних гетероциклічних сполук біоаналітичного та фармакологічного призначення» на здобуття премії Президента України для молодих вчених 2021 р. Робота виконана співробітниками Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» та Державної наукової установи «Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» Національної академії наук України».

          Авторський колектив: Олег  Костянтинович Фарат, Світлана Анатоліївна Варениченко, Олеся Геннадіївна Кулик, Едуард Віталійович Санін.

         Члени хімсекції заслухали доповідь к.х.н. Олесі Кулик, в якій були зазначені мета, основні завдання, наукова новизна та практична цінність роботи, а також основні результати проведених досліджень. До представленої наукової роботи включено 157 наукових праць: 64 статті у наукових фахових та закордонних виданнях (серед них 46 публікацій, що реферуються базою даних Scopus) та 93 тези доповідей конференцій.

         В обговоренні кандидатур Олесі Кулик та Едуарда Саніна взяли учать чл.-кор. НАНУ, д.х.н., проф. Валентин Чебанов, д.х.н., проф. Сергій Десенко, д.ф.-м.н., проф. Микола Галунов, к.х.н., с.д. Анатолій  Татарець, які наголосили на важливому науковому і практичному значенні висунутої роботи та підтримали включення кандидатур  до колективу авторів цієї роботи.

Після проведення  голосування хімічна секція Вченої ради НТК "Інститут монокристалів" НАН України одностайно постановила підтримати висунення наукової роботи «Спрямований синтез та хімічні трансформації нових азото- та кисневмісних гетероциклічних сполук біоаналітичного та фармакологічного призначення» (авторський колектив: Олег  Костянтинович Фарат, Світлана Анатоліївна Варениченко, Олеся Геннадіївна Кулик, Едуард Віталійович Санін) на здобуття премії Президента України для молодих вчених 2021 р.