засідання Вченої ради Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України

       02 лютого 2021 відбулося засідання Вченої ради Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України (онлайн конференція Zoom).

       На порядку денному обговорювались питання про висунення кандидатур на вакансії членів-кореспондентів НАН України, про оновлення складу Вченої ради НТК та про присудження звання почесного доктора НТК.

       За результатами таємного голосування висунуто кандидатуру Світлани Єфімової, завідувача відділу наноструктурних матеріалів ІСМА, д. ф.-м.н., професора  для участі у виборах на вакансію члена-кореспондента НАН України за спеціальністю "Матеріалознавство, функціональні  органічні наноматеріали" Відділення фізико-технічних проблем матеріалознавства.

       Як зазначив генеральний директор НТК «ІМК» академік НАН України Володимир Семиноженко: «Тематика, якою займається Світлана Єфімова, відноситься до галузі нанобіомедицини  і відповідає всім  тим трендам, що найбільш затребувані та розвиваються у всьому світі. Сьогодні практично усі розвинені держави світу (США, Японія, Південна Корея, Китай, Індія та країни Євросоюзу) вбачають у нанотехнологіях разом з біотехнологіями, чи не головний інструмент, за допомогою якого можна буде вирішити в недалекому майбутньому основні глобальні проблеми людства».

     Члени ради прийняли рішення внести зміни у склад Вченої ради: вивести зі складу  Малюкіна Ю.В., Ващенко В.В. та Мурликіну М.В., додати до оновленого складу Семінька В.В., Безуглу О.П. та Ропакову І.Ю.

      Звання почесного доктора НТК було присуджено проф. Ліпсон В.В. та члену-кореспонденту НАН України Гектіну О.В.