започаткування програми постдоків Національної академії наук України

 

На останньому засіданні Президії НАН України серед інших було розглянуто питання про започаткування програми постдоків* Національної академії наук України. Практика запровадження тимчасових позицій (ставок), які займають молоді вчені зі ступенем Philosophy Doctor (PhD) широко поширена у зарубіжних науково-дослідних установах. Для Національної академії наук України така ініціатива сприятиме залученню молодих вчених та оновленню наукових кадрів в установах Академії. 

Довідково: Постдокторантура* — наукова програма у закладах вищої освіти та наукових установах, що передбачає проведення постдокторантами (докторами філософії або кандидатами наук) оригінальних досліджень, отримання ними наукових результатів, які забезпечують розв'язання важливої теоретичної або прикладної проблеми, мають загальнонаціональне або світове значення та опубліковані в наукових виданнях.

Метою програми постдокторантури є надання додаткових можливостей працевлаштування та професійного зростання вченим на початку наукової кар'єри (12 років з моменту отримання наукового ступеня PhD або кандидата наук).

 

Подробиці за посиланням: http://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=7263