19 серпня пішов з життя видатний український вчений і громадський діяч, Президент НАН України, академік Борис Євгенович Патон.

Вчора всіх нас приголомшила сумна звістка – пішов з життя видатний український вчений і громадський діяч, Президент НАН України, академік Борис Євгенович Патон. Вчений, Геній, Легенда!

Борис Євгенович – це ціла епоха становлення науки в Україні, його внесок у її розвиток та у розбудову Держави неоціненний. Перший нагороджений званням Героя України, він володів унікальним мисленням, був видатним фахівцем, талановитим керівником і взірцем самовідданого служіння науці.

Своєю щоденною, клопіткою працею він формував  майбутнє української науки – нові покоління українських науковців, які гідно та натхненно продовжуватимуть його справу. Він був багатогранною особистістю – ученим, викладачем, ментором, металургом, інженером, винахідником, спортсменом – Людиною.

З його смертю українська наука понесла болючу втрату, але Борис Євгенович назавжди залишиться в серцях колег, його учнів, студентів і всіх, хто його знав і сенс його життя – наука – буде й надалі розвиватися в нашій країні натхненна його прикладом.

Щирі співчуття родині, близьким та колегам Бориса Євгеновича.

Світла пам'ять і щира любов до Бориса Євгеновича залишиться назавжди з нами.

 

Колектив НТК «Інститут монокристалів»