Зустріч науково-освітянської спільноти Харківщини з головою ХОДА Олексієм Кучером

Сьогодні в НТК "Інститут монокристалів" під головуванням академіка Володимира Семиноженка відбулася зустріч науково-освітянської спільноти Харківщини з головою ХОДА Олексієм Кучером. Головною темою зустрічі стали актуальні проблеми розвитку науково-технічного та інноваційного потенціалу Харківщини. Серед учасників були ректори закладів вищої освіти, директори інститутів Національної академії наук України, директори інститутів національних галузевих академій, директори галузевих інститутів, керівники провідних науково-виробничих об’єднань, провідні науковці, представники профспілок, молоді вчені, представники ЗМІ, також в зустрічі прийняли участь заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Грицьков, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Лариса Карпова та народний депутат України Андрій Одарченко.

Дані щодо стану наукової галузі регіону навів голова Північно-Cхідного наукового центру НАН України Володимир Семиноженко. У рамках заходу з доповідями про актуальні питання розвитку науки та освіти області виступили керівники харківських вишів, промислових підприємств та кластерів, а також науково-дослідних інститутів.

За словами Володимира Семиноженка: "...Це не просто знайомство, а й діалог про шляхи партнерства наших організацій з регіональною владою. Перш за все, для вирішення найгостріших питань: стимулювання розвитку нашої промисловості, збільшення інноваційної складової регіональної і національної економіки, розвитку наших наукових організацій. Тому що всі ці напрямки - основа розвитку і всієї країни, і нашого регіону, в тому числі і фундамент для реалізації Стратегії розвитку Харківщини до 2026 року, яка зараз знаходиться в процесі прийняття.
Найголовніше, ми домовилися, що весь депутатський корпус від Харкова (це близько 20 депутатів) буде консолідований для вирішення тих законодавчих ініціатив, які вже напрацьовані Північно-Східним науковим центром у співпраці з нашими правовими інститутами. Йдеться і про новий Закон про науку, Законі про інноваційні парках, про зміни до цілої низки кодексів для того, щоб ввести в законодавче поле ринкові важелі для більш ефективного розвитку реального сектора економіки".
 
 
 
 
 
 
 
 Про зустріч за посиланнями: