Призери Всеукраїнської олімпіади з радіофізики на виставці розробок НТК

В НТК під девізом "Наука - це круто!" постійно проходять екскурсії для школярів, студентів та всіх, кого цікавить наука, у виставковій залі наукових розробок. 

Нещодавно на виставці побувала команда юних фізиків - призерів IІ (очного) туру Всеукраїнської олімпіади з радіофізики для учнів 7-9 класів. Вихованці гуртка “Радіоелектроніка” Бердянського ЦДЮТ під керівництвом керівника, кандидата фізико-математичних наук Сергія Сімченко  не вперше  відвідують науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» НАН України.

У своєму гуртку вони  теоретично вивчають елементи фізики твердого тіла, основні методи вирощування кристалів та фізичні процеси, що відбуваються при кристалоутворенні.  Тому екскурсія на виставку, де можна  побачити справжні передові наукові розробки і продукцію науково-технологічного комплексу для майбутніх фізиків надважлива.  Учні мали змогу не тільки на власні очі побачити лабораторні зразки та прототипи, а й навіть деякі потримати в руках. Екскурсія справила  на них не аби яке враження, а дискусії продовжувались навіть після її закінчення.

 

На фото: бронзові призери другого туру олімпіади -  Дмитро Гетьманський, Кирило Підгірний, Анна Бакурадзе та срібний призер - Михайло Сімаков з керівником Сергієм Сімченко.