Підтримуємо ініціативу МОН

Нещодавно  МОН виступило з ініціативою про створення проекту з популяризації науки в школах. Відповідний Меморандум підписали Міністр освіти і науки Ганна Новосад і голова ГО Олена Скирта. Зокрема, йдеться про підтримку наукової програми для підлітків «Science Teens Platform», а також проведення різноманітних заходів для мотивування молоді займатися наукою. 

Генеральний директор НТК "Інститут монокристалів", академік В.П. Семиноженко вважає: "Головне  щоб результати цієї популяризації працювали на Україну, а не на те, щоб готувати талановитих студентів для іноземних вузів. Це зрозуміло. Але одночасно я б запропонував МОНу підтримати і регіональні ініціативи в цьому напрямку. У Харкові, наприклад, в результаті співробітництва з облдержадміністрацією та міськрадою в 2017 році була прийнята програма «Наукові обрії Харківщини». Вона передбачала залучення вчених, представників харківських наукових та освітніх структур до формування наукового світогляду у школярів. Також була випущена масовим тиражем і подарована всім бібліотекам міста і області книга, присвячена науково-технічним досягненням, які мають харківське коріння".

Детальніше за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/news/populyarizaciya-nauki-ta-rozvitok-kulturi-innovacij-sered-shkolyariv-i-studentiv-mon-ta-inscience-pidpisali-memorandum-pro-spivpracyu