Вчені НТК взяли участь у засіданні Ради Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України

Нещодавно відбулося важливе засідання Ради Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України, присвячене реформуванню науки і формування законодавства, яке дозволило б більш ефективно працювати науковим організаціям. У засіданні під головуванням академіка Володимира Семиноженка взяли участь представники НАН України, галузевих академій, ректори провідних харківських вузів, представники Академії правових наук України.
 
Одне з головних питань - розгляд пропозицій щодо законодавчого забезпечення можливостей створення наукових об'єднань, щоб близькі за профілем наукові організації могли концентрувати свої ресурси. Ще одна важлива тема, якій приділили увагу учасники засідання, - удосконалення законодавства, яке забезпечує комерціалізацію інтелектуальної власності, так як діючі закони не ефективні, а без законодавчого врегулювання цієї сфери говорити про інновації та інноваційну економіку не доводиться.
За результатами засідання були прийняті пропозиції щодо внесення змін до чинного Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність», а також по підготовці Закону «Про спеціальний режим інноваційної діяльності інноваційних парків». Пропозиції будуть спрямовані до Президії НАН України, Комітет ВРУ з питань освіти, науки та інновацій, в Національни рада з питань розвитку науки, а  також в інші профільні структури.