Проєкту «Харківський хімічний семінар» (Kharkiv Chemical Seminar) - 2 роки!

        

       21 квітня 2022 року, майже через два місяці від початку широкомасштабного вторгнення, попри постійні обстріли і блекаути, у Харкові стартував Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), який було започатковано Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів НТК "Інститут монокристалів" НАН України.
      Як розповідає засновник та координатор проєкту, член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов:
«...Спочатку я планував цей семінар тільки для харків'ян (...а взагалі почалось все з нашого наукового відділу...), а потім зрозумів, що послухати такі доповіді буде цікаво хімікам та всім заохоченим і з інших міст України. Адже кожен вчений знає, як важливо залишатися частиною світової наукової спільноти, мати доступ до результатів досліджень своїх колег. Особливо це актуально сьогодні, коли значна частина українських науковців позбавлена можливості брати участь у міжнародних конференціях за межами України очно, а, часто, навіть і в онлайн режимі.»
      За два роки Харківський хімічний семінар став помітною подією серед науковців. Відбулося понад 45 лекцій, до яких приєднались близько 10000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал). Лекції прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен, Жан-П'єр Соваж, Річард Робертс, Курт Вютріх, Дан Шехтман, а також провідні вчені з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США, Нідерландів, Канади і інших країн, зокрема Ерік Карейра, Філ Баран, Омар Ягхі, Юрій Гогоці, Олівер Каппе та багато інших.
      Виклики, що постали через війну, не зламали і навіть не підкосили нашу команду, а змусили діяти, розвиватись і бути мега гнучкими.

     Нам це під силу, працюємо далі!

Відео усіх лекцій Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), а також детальна інформація про засідання за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar