Підписання Угоди про співпрацю

        Сьогодні Науково-технологічний комплекс "Інститут монокристалів" НАН України та Державне підприємство «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» уклали Угоду про наукове, науково-технічне та науково-освітнє співробітництво.
        Угоду підписали перший заступник генерального директора НТК, член-кореспондент НАН України, доктор хімічних наук, професор Валентин Чебанов та директор ДП «Фармакопейний центр», кандидат юридичних наук, Григорій Лученцов.
        Підписанню документу передували робочі зустрічі, в ході яких обговорювались актуальні проблеми співпраці між установами.
        Багаторічна історія співробітництва Комплексу та Центру відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку фармації України. Ключовою особливістю цієї співпраці є великий досвід проведення спільних наукових досліджень та їх позитивні результати, ефективний обмін інформацією щодо новітніх методик, технологій та обладнання.
       Наразі в НТК ІМК працює команда фахівців різних наукових напрямів, хіміків-синтетиків, фізхіміків, аналітиків, біологів, фармацевтів та інших. Науковці займаються вирішенням широкого спектру проблем, які пов'язані з медичною хімію та фармацією, розробкою технологій і аналізу різних форм лікарських засобів, розвитком Державної фармакопеї України та створенням інших нормативних документів. А створений на базі Комплексу Уповноважений центр Держлікслужби проводить контроль якості лікарських засобів та їх компонентів, без якого фармацевтична галузь будь-якої країни існувати не може.
        Як зазначив Валентин Чебанов: «Тісна співпраця з Фармакопейним центром надасть поштовх для нових спільних науково-технологічних розробок та досліджень, а також дозволить розширити можливості для розвитку технологій створення вітчизняних лікарських засобів. Адже, надважливим є розуміння того, що розробка, виробництво і контроль якості лікарських засобів мають бути одним з пріоритетів розвитку України, а також обов'язковою складовою нашої національної безпеки і в умовах війни, і в умовах пандемій, і просто в мирний час.»