Володимир Семиноженко взяв участь в урочистостях з нагоди 100-річчя Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса»

        13 листопада 2023 року з нагоди 100-річчя Національного наукового центру "Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса" Міністерства юстиції України зібралися представники обласної та міської влади, силових відомств, судові експерти та криміналісти, представники освітянської та академічної спільноти Харківщини.
        Генеральний директор НТК "Інститут монокристалів" НАН України голова Північно-Східного наукового центру НАН України і МОН України академік НАН України Володимир Семиноженко привітав колектив Інституту з ювілеєм і вручив відзнаки та нагороди від імені Національної академії наук України.
«Інститут зараз відіграє визначну роль в широкому спектрі складних питань, пов'язаних з наслідками війни, і ефективність його роботи обумовлена, перш за все, наявністю розвинутої наукової бази та співпрацею з інститутами Національної академії наук України», - зазначив академік Володимир Семиноженко у своєму виступі.

    

     Довідково:
     Упродовж ста років Національний науковий центр (ННЦ) «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» здійснює судово-експертну діяльність, провадить науково-дослідну й дидактичну роботу, бере участь у багатьох експериментальних програмах і розробляє методики проведення судових експертиз за різними напрямами з метою забезпечення правосуддя України незалежною, кваліфікованою та об'єктивною експертизою, орієнтованою на максимальне використання досягнень науки і техніки. За цей час Центр став однією з найпотужніших судово-експертних установ України.
     Нині ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» має у своєму складі унікальних експертів, потужну науково-методичну базу та постійно працює над удосконаленням наявних і розробленням нових видів досліджень. Його спеціалісти проводять експертизи за більш як 70 спеціальностями та сприяють розслідуванню найбільш резонансних справ.