Запрошуємо приєднатися до чергового засідання Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar).

          У середу, 15 листопада о 16-00 команда Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), започаткованого Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України запрошує всіх бажаючих приєднатися до чергової онлайн- лекції.
          Лектор: Проф. Владімір Цукрук (Prof. Vladimir Tsukruk), директор Центру мікроаналізу Технологічного інституту Джорджії, Атланта, США. Вищу освіту та ступені кандидата і доктора хімічних наук здобув в Україні. Будучи у постдокторантурі, виконував дослідження в Дармштадтському і Марбурзькому університетах та університеті Акрона. Співавтор більше 550 статей, процитованих близько 40 000 разів, з H-індексом понад 100, підготував 120 аспірантів і докторантів.
         Тема доповіді: «Біологічно активні функціональні наноматеріали: від дієвих гнучких магнітів до фотонної логіки» («Bio-enabled Functional Nanomaterials: from Actuating Flexible Magnets to Photonically-Assisted Logic»). У доповіді лектор представить результати створення функціональних гібридних наноматеріалів з хіральних нематичних полісахаридів у поєднанні з оксидами графену, магнітними наночастинками та квантовими точками для адаптивних матеріалів, магнітних фотонних матеріалів і тонкоплівкової електроніки. Розповість про стабільні фотонні наноматеріали з нанокристалів целюлози та нановолокон, декорованих високофотолюмінесцентними органічними барвниками або вуглецевими квантовими точками. Поділиться результатами щодо магнітно-керованої однорідної фотонної організації нанокристалів бактеріальної целюлози, декорованих суперпарамагнітними наночастинками. Також мова буде йти про польові транзистори з багатозначною логікою, які дозволяють значно підвищити здатність до шифрування за допомогою світлового імпульсу.

       Мова семінару — англійська. Участь вільна, є можливість спілкування зі спікерами.

        Долучайтеся! Скористайтесь можливістю отримати багато цікавої та корисної інформації для власного розвитку та наукового зростання!
Будемо дуже вдячні за поширення цього допису!
        Коротко про захід: Вже виповнилося більше півтора року відтоді, коли вчені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Зокрема, курс лекцій прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен, Жан-П'єр Соваж, Річард Робертс, Курт Вютріх, Дан Шехтман, а також провідні професори з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США,
Нідерландів і інших країн. За час проведення Харківського хімічного семінару відбулося майже 30 лекцій, в яких взяли участь понад 9000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал).

       Відео усіх лекцій Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), а також детальну інформацію про засідання можна знайти за
посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar