Гранти Нідерландської дослідницької ради (NWO): можливість встановити нові професійні зв'язки

     
     Влітку 2023 року Національний фонд досліджень України та Нідерландська дослідницька рада (NWO) домовилися об'єднати зусилля і оголосили конкурсний відбір на додаткові грантові можливості Нідерландської дослідницької ради (NWO) для українських вчених. Отже, що це за конкурс і хто може подати заявки?

      Конкурс  «Партнерська ініціатива NWO-НФДУ 2023», його бюджет становить 250 тисяч євро. Максимальна сума одного гранту – 25 тисяч євро. Гранти надаватимуться переможцям до того моменту, поки не буде вичерпано бюджет ініціативи.
      В рамках ініціативи українські вчені мають можливість працювати дистанційно разом з науковцями Королівства Нідерландів і таким чином продовжувати наукову кар'єру навіть під час війни.
Команда проєкту NWO готова надавати консультації, інформацію, наставництво та іншу допомогу дослідникам з України.
        Хто може подати заявку
Заявки на гранти можуть подавати українці, керівники поточних науково-дослідних проєктів, які фінансує NWO.
Головним заявником у проєкті є вчений з Королівства Нідерланди, український вчений може бути співзаявником.
Вимоги до українських учених, які хочуть подати заявки: перебувати в Україні; мати науковий ступінь; мати офіційне працевлаштування й працювати у ЗВО чи науковій установі державної форми власності (на посаді професора, доцента, головного/провідного/старшого наукового співробітника). А також – не працювати в науковій установі, яка підпадає під дію міжнародних та національних санкційних законодавств та правил (див. карту санкцій ЄС www.sanctionsmap.eu).
          Які потреби будуть профінансовані
Грант покриває оплату праці одного українського вченого з частковою або повною зайнятістю на період від 6 до 24 місяців та матеріальні витрати. До матеріальних витрат відносяться: витрати на закупівлю товарів/послуг, які необхідні для виконання проєкту; витрати на проїзд та проживання (відрядження), а також витрати на організаційні заходи.
Максимальні витрати на одного партнера з України (еквівалент повної зайнятості) становлять 1 040 євро на місяць (сюди входить і оплата праці, і матеріальні витрати).
Українські установи, в яких працюють заявники, можуть отримати лише один грант в рамках цього конкурсу.
Терміни подачі
        Заявки можна подавати в будь-який час, починаючи з 11 вересня 2023 року. Кінцевий термін подачі – 8 квітня 2024 року.
Гранти надаватимуться, поки не буде вичерпано бюджет ініціативи в хронологічному порядку подання заявок.
Кожна заявка має містити аплікаційну форму, заповнену та підписану головним заявником з Нідерландів та українським вченим; короткий опис внеску українського вченого; резюме українського вченого та інші документи (повний список можна знайти тут: https://nrfu.org.ua/wp-content/uploads/2023/10/nwo_ukr-1.pdf).

        Джерело: https://nrfu.org.ua/news/granty-nwo-mozhlyvist-vstanovyty-novi-profesijn...