XIV Всеукраїнська конференція молодих вчених, студентів та аспірантів з актуальних питань хімії завершила свою роботу.

           Завершила свою роботу XIV Всеукраїнська конференція молодих вчених, студентів та аспірантів з актуальних питань хімії, яка проходила 10 – 12 жовтня 2023 р. в Науково-технологічному комплексі «Інститут монокристалів» НАН України.
           Основною метою конференції  було ознайомлення з досягненнями молодих науковців, студентів та аспірантів України у науково-дослідній діяльності в різних галузях хімії, підтримка та підвищення їх професійної кваліфікації та наукового рівня, а також апробація нових наукових результатів, набуття досвіду публічного викладу та захисту основних положень наукових досліджень, налагодження співпраці молодих науковців, обмін інформацією, досвідом та ідеями.

           Тематика конференції охоплювала такі напрями:

  • • фізична, неорганічна, аналітична хімія та матеріалознавство;
  • • органічна, медична та фармацевтична хімія.

          Організатором конференції виступила Рада молодих вчених Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «ІМК» за підтримки адміністрації Комплексу.
           З вітальним словом до учасників конференції звернулися академік НАН України Володимир Семиноженко  та член-кореспондент НАН України Валентин Чебанов, акцентуючи увагу на необхідності та важливості активного залучення перспективної молоді до наукових досліджень.
           У конференції взяли участь 51 учасник з різних міст України, а саме, з Харкова (22), Києва (16), Львова (4), Дніпра (3), Одеси (2), Черкас (1), Ужгороду (1), деякі молоді українські науковці мали зарубіжну афіліацію (Франція, Португалія).
Пленарні доповіді представили провідні вчені України: к.ф.-м.н. Бугай О.М. (м. Суми), член-кор. НАНУ, д.х.н., проф. Стрижак П.Є. (м. Київ), д.х.н., проф. Журавель І.О. (м. Харків).
           Гібридний формат конференції передбачав очні та дистанційні доповіді. Найбільша кількість гостей та учасників, які одночасно відвідали конференцію очно та долучилися у Zoom, сягала близько 30 та 40, відповідно. Безпосередньо під час засідань було заслухано 47 усних доповідей.
          Також, під час конференції був проведений конкурс на кращу усну доповідь, за результатами якого переможців нагороджено призами

  • 1 місце – Федик Андрій, аспірант, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київ
  • 2 місце – Сіренко Валерій, аспірант, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київ
  • 3 місце – Гончаров Владислав, студент, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Харків.

           Також, Кобзев Дмитро (аспірант  ДНУ "НТК "Інститут монокристалів" НАН України, Харків) та Мудрак Владислав (аспірант  Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Харків та Laboratoire de Chimie de Coordination du CNRS, Франція) отримали премії за роботи зі значним прикладним значенням.

            Вітаємо переможців!

            Організаційний комітет висловлює подяку за підтримку  конференції – компанії «Єнамін» та благодійному фонду «Мирне небо Харкова».  Особлива подяка нашим Захисникам, завдяки яким проведення конференції в Харкові стало можливим!

           Детальна інформація про конференцію та електронний варіант збірника матеріалів конференції розміщено на сайті: http://cys.isc.kh.ua.