Анонс. Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar) запрошує на лекцію лауреата Нобелівської премії з хімії проф. Курта Вютріха (Prof. Kurt Wüthrich)

   

       22 червня 0 16.00 за київським часом запрошуємо науковців, аспірантів, студентів, викладачів та всіх охочих приєднатися до чергової онлайн-лекції Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), започаткованого Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України.

          З огляду на авторські права, лекція не буде записана!

          Лектор: Проф. Курт Вютріх (Prof. Kurt Wüthrich), швейцарський хімік, лауреат Нобелівської премії з хімії 2002 року за розробку методів ідентифікації та аналізу структур біологічних макромолекул, зокрема за розробку застосування ЯМР-спектроскопії для визначення тривимірної структури біологічних макромолекул. Професор структурної біології в Scripps Research (США) та професор біофізики в ETH Zürich (Швейцарія).
         Тема доповіді: Молекули життя: ДНК, РНК, білки - історія в перспективі. (The Molecules of Life: DNA, RNA, Proteins – History Placed in Perspective). У цій доповіді проф. Вютріх торкнеться розвитку досліджень дезоксирибонуклеїнових кислот (ДНК), рибонуклеїнових кислот (РНК) та білків у 20 та 21 століттях. Особливий акцент буде зроблено на ролі експериментальної структурної біології цих трьох класів біологічних макромолекул. Історичний огляд охоплює період до 2023 року.

Zoom link:
https://us02web.zoom.us/j/4590042894?pwd=dEZzSjlMbEdkQnhNODZYYjJoekVPUT09
Meeting ID: 459 004 2894
Passcode: Ch24022022

      Детальніше за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar

      Координатор заходу: член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов (chebanov@gmail.com; info@isc.kh.ua).
       

      Мова семінару — англійська. Участь вільна.

      Якщо ви хімік або цікавитеся хімією, ми раді запросити вас долучитись до нашого заходу та отримати нові знання та позитивні емоції. Це можливість не тільки розширити свої професійні зв'язки, а й розвиватися.
       Просимо поширити цю новину для того, аби якомога більше колег дізналися про засідання Харківського хімічного семінару.

        Коротко про захід: Виповнився рік відтоді, коли вчені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола науковців Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Зокрема, курс лекцій прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен, Жан-П'єр Соваж, Річард Робертс, а також провідні професори з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США, Нідерландів і інших країн. За рік проведення Харківського хімічного семінару відбулося більше 25 лекцій, в яких взяли участь понад 6000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал). Відео усіх лекцій Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), а також детальну інформацію про засідання можна знайти за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar