Наука - це круто!

         "Наука - це круто!" під таким девізом багато років в Науково-технологічному комплексі "Інститут монокристалів" НАН України проводяться ознайомчі екскурсії для старшокласників, студентів та усіх, хто цікавиться наукою. Учора виставкову залу наукових розробок та деякі лабораторії відвідали учні 7-го класу Харківського приватного навчально-виховного комплексу "Вересень". 

      

      Під час огляду виставки  учні мали змогу не тільки на власні очі побачити лабораторні зразки та прототипи, а й навіть деякі потримати в руках. Підлітки уважно слухали розповідь про напрями роботи, охоче оглядали сучасне обладнання, активно ставили запитання, адже для них все тут було новим, незнайомим і викликало цікавість. А найбільш очікуваним для гостей, став огляд лабораторій, де після інструктажу з техніки безпеки вони змогли поспілкуватися з вченими, побачити наживо, як проводять наукові дослідження. 

   

    

    

    

       Дітей дуже зацікавило продемонстроване обладнання, бо вони вперше побачили його не в підручниках, а реальним і, до того ж, в дії.  Адже чимало з них вперше побували у науковій установі та побачили на власні очі, як працюють науковці.

    

     Всі діти отримали сертифікати, які їм вручив заступник генерального директора, член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов. На його думку такі екскурсії – це шанс для школярів ближче пізнати специфіку роботи науковців, отримати багато корисної інформації з першоджерел, поспілкуватися зі справжніми знавцями своєї справи та уявити себе в майбутньому.