«Про науку. Компетентно» з ведучим академіком НАН України Володимиром Семиноженком

             У черговому випуску програми «Про науку. Компетентно» на YouTube-каналі НАН України директор Інституту монокристалів НАН України член-кореспондент НАН України Ігор Притула в інтерв’ю академіку НАН України Володимиру Семиноженку розповів про важливі аспекти розвитку вітчизняної оптоелектроніки та її значення для оборонної промисловості України, а отже забезпечення національної безпеки держави.

        “Академічні інститути готові створювати нові зразки озброєння, або ж компонентів цього озброєння”, - зазначив учений. При цьому, він наголосив на важливих проблемах, які часто постають перед розробниками: неготовність держави інвестувати в науково-технічні розробки та відсутність цільових підприємств, які б могли забезпечити замкнутий цикл виробництва. У цьому контексті надзвичайно важливими є підтримка тісної комунікації та злагоджена взаємодія між науковцями, підприємцями і представниками державної влади.

Повна версія програми за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=xAAp_VkygAI&t=18s
 
Підписуйтесь на youtube-канал НАН України, дивіться передачі та надавайте свої пропозиції, які теми і вчені вам були б цікаві.