Взаємовигідна співпраця

          Науково-технологічний комплекс “Інститут монокристалів” постійно розширює співробітництво з провідними українськими компаніями. Команда НТК ІМК перебуває у тісному контакті з їх представниками щодо започаткування і виконання спільних проектів та впровадження розробок НТК на українському ринку. Для цього у Комплексі створені сучасні науково-дослідні лабораторії, рівень яких не поступається світовим стандартам.

          Нещодавно відбулася зустріч та обговорення подальшого співробітництва в галузі створення нових лазерних систем представників Комплексу з керівником провідної в Україні компанії Skif, яка займається розробкою спеціалізованого лазерного обладнання для оснащення ігрових майданчиків, тактичних тренажерів для військових і спецпризначенців та різних VR-систем, що наразі експортується у понад 66 країн світу. Skif зацікавлені у запровадженні нових лазерних систем в тому числі тих, що будуть більше безпечними для користувачів та відповідають стандартам НАТО. Одна з домовленостей, про яку йшлося на зустрічі, об’єднати зусилля фахівців установ для мініатюризації лазерних систем, які розробляються в НТК ІМК,  зробити  їх більш зручними і створити для них мікроелектронну базу з використанням досвіду та можливостей компанії Skif. Цей тандем дозволить створити більш сучасні вітчизняні лазерні системи широко спектру застосування, у тому числі і для підвищення обороноздатності України (НТК ІМК сьогодні провідна організація з розробки та виробництва функціональних матеріалів в Україні і світі, у тому числі для лазерних систем).

           Компанія Skif експортує свою продукцію до великої кількості країн світу і, звичайно, проводять усю необхідну сертифікацію, у тому числі за регламентом RoHS, який нормує вміст певних шкідливих металів та речовин. Наш НТК ІМК, до речі, був однією з перших установ в Україні, які розпочали аналіз різноманітних об’єктів саме на відповідність регламенту RoHS і наразі ми маємо можливість проводити необхідні хімічні аналізи і, таким чином, розвивати  ще один вектор співпраці з компанією Skif.

      Сподіваємося, що ця зустріч матиме продовження у спільних розробках та серйозній співпраці наших вчених та фахівців компанії Skif.

     Нагадуємо. Цьому передував робочий  ознайомчий візит керівництва Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України до перспективної харківської інноваційної компанії Skif.