Доповідь Владислава Семінька на засіданні Президії НАН України

           22 грудня на засіданні  Президії НАН України  представили свої роботи молоді вчені Академії. Серед них з доповіддю «Управління люмінесцентними та редокс-властивістю нанокристалів оксиду церію» виступив молодий вчений нашого НТК «Інститут монокристалів» Владислав Семінько. Назва для нефахівців звучить складно, але, якщо говорити більш простою мовою, то доповідь присвячена найактуальнішому напрямку, який сьогодні розвивається на стику фізики, хімії, біології, нанотехнологій та наук про життя (медицини): вивченню антиоксидантних властивостей  наночастинок, що дозволяє зробити дуже серйозний крок до мрії людства зберегти здоров'я, продовжити молодість і збільшити якість і тривалість життя.

    

            В обговоренні генеральний директор Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" академік НАН України Володимир Семиноженко зазначив, що окрім представлених наукових результатів, ми вже маємо приклад створення дослідно-виробничої ділянки з масштабування виробництва наночастинок, які можуть застосовуватися в різних напрямках – від ветеринарії до медицини та агрохімії.

            Довідково. Семінько Владислав - завідувач лабораторії наноструктурних органічних матеріалів доктор фіз.-мат. наук, який отримав Премію Президента України для молодих учених (2016), Премію Верховної Ради України для молодих учених (2020), Відзнаку для молодих учених "Талант, натхнення, праця" (2021), є стипендіатом Харківської державної обладміністрації ім. К.Д. Синельникова для молодих учених (2015), Національної академії наук України для молодих учених (2010), них опубліковано 52 наукові статті (47 у Scopus), ­­­­87 тез доповідей.