На базі установ НАН України створено Асоціацію академічного співробітництва «Академ.Сіті»

19 липня 2021 року в Освітньо-науковому просторі Київського академічного університету МОН та НАН України відбулась урочиста церемонія створення Асоціації академічного співробітництва «Академ.Сіті» та підписання відповідного Меморандуму науковими установами НАН України.


 

        Меморандум було підписано дванадцятьма інститутами Національної академії наук та Київським академічним університетом у присутності т.в.о. Президента НАН України академіка Сергія Пирожкова.

      Заснування Асоціації є визначальним кроком для створення наукового парку «Академ.Сіті», що має об’єднати учасників інноваційної екосистеми України, насамперед академічну науку та бізнес-середовище, і забезпечити їхню ефективну взаємодію в сфері розвитку високих технологій.  Головною метою діяльності майбутнього НП «Академ.Сіті» є доведення науково-технічних розробок до високих рівнів готовності та їхня подальша комерціалізація. Це має забезпечити підвищення темпів регіонального розвитку шляхом створення нових робочих місць із високою доданою вартістю, що сприятиме розвитку інноваційного сектору економіки України.

Докладніше: https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=8035