Вітаємо Олександру Шпилинську та Віру Нєстєркіну із захистом кандидатських дисертацій

            28 квітня 2021р.  на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 64.169.01 при Інституті монокристалів НАН України відбувся захист кандидатської дисертації молодшої наукової співробітниці Інституту сцинтиляційних матеріалів Національної академії наук України Шпилинської Олександри  на тему «Вирощування сильнолегованих кристалів CsI:Tl для ідентифікації частинок за атомним номером та масою» за спеціальністю 05.02.01 – матеріалознавство.

           У дисертаційній роботі вирішено задачу отримання кристалів CsI:Tl з підвищенною концентрацією активатору (CTl≥0,5 мол.%). 
 
          Також відбувся захист кандидатської дисертації молодшої наукової співробітниці Інституту сцинтиляційних матеріалів Національної академії наук України Нєстєркіної Віри  на тему «Вплив дефектів на випромінювальну релаксацію сцинтиляторів на основі BаF2, NaI і Y3Al5O12» за спеціальністю 01.04.10 – фізика напівпровідників і діелектриків.
 
         В результаті проведених комплексних експериментальних досліджень було визначено особливості процесів перетворення енергії в залежності від типу дефектів кристалічної структури різної природи в сцинтиляторах. 
 
   Вітаємо з успішним захистом!